Sportska dvorana 'Ramiz Salčin' na Mojmilu u novom ruhu

Radiosarajevo.ba
Sportska dvorana 'Ramiz Salčin' na Mojmilu u novom ruhu
Foto: Općina Novi Grad / U dvoranu "Ramiz Salčin" investirano oko 130.000 KM

Nakon što je u prošloj godini obnovljen krov sportske dvorane "Ramiz Salčin" na Mojmilu, uskoro će biti završeno i unutrašnje uređenje ovog sportskog objekta, čime će se omogućiti bolji uslovi za treninge i održavanje različitih sportsko-rekreativnih manifestacija, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Pri kraju su molerajski radovi, brušenje i lakiranje parketa, farbanje tribina, kao i iscrtavanje sportske plohe, nakon čega će se raditi sanacija dijela istočne fasade.

Investicija je vrijedna oko 130.000 KM, a radove je danas obišao načelnik općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sa saradnicima i predstavnicima izvođača radova.

U narednoj fazi je planirano da se uradi rekonstrukcija svlačionica i mokrih čvorova, tako da će cijeli objekat biti potpuno obnovljen.

Sportska dvorana na Mojmilu izgrađena je za potrebe 14. zimskih olimpijskih igara 1984. godine, za pripreme sportista, a tokom agresije na BiH zapaljena je i potpuno uništena.

Obnovljena je 12 godina nakon rata 2007. godine, a investicija je koštala oko četiri miliona konvertibilnih maraka.

Dvorana "Ramiz Salčin" jedna je od rijetkih dvorana sa podnim grijanjem, te je zbog toga posebno koriste sportski klubovi za invalide - 3K klub košarke u kolicima i klub sjedeće odbojke "Spid", koji besplatno koriste dvoranu.

Nosi ime heroja odbrane Sarajeva, ratnog komandanta Teritorijalne odbrane Novi Grad Sarajevo, koji je poginuo 22. augusta 1992. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije