Smjena direktorice Doma Bjelave u Sarajevu: Šta kaže ona, a šta Upravni odbor

N. Ka.
Smjena direktorice Doma Bjelave u Sarajevu: Šta kaže ona, a šta Upravni odbor
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Dom Bjelave

Odlukom Upravnog odbora, Belma Opijač, razriješena je jučer s funkcije direktorice Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, potvrdila je to za Radiosarajevo.ba v.d. predsjednica Upravnog odbora Vernesa Bešlija.

"U skladu sa svojim ovlaštenjima smo radili. Izvještaj Doma nije usvojen na Skupštini koja je održana u martu ove godine, a sve ostale informacije možete dobiti kada bude imenovan novi menadžment", kazala je Bešlija.

Sada već bivša direktorica Belma Opijač kazala je za Radiosarajevo.ba da je odluka o njenom razrješenju nezakonita.

"Ja sam bila direktorica pola izvještajnog perioda, da ne govorim o tome da su povećani prihodi, s tim da niko nije ni čitao taj izvještaj. Pao je kao i sve druge ustanove.

Nisu baš mogli izvršiti smjenu na način na koji su to jučer uradili, s tim da to opet ide na Vladu, koja će biti vjerovatno sljedeće sedmice. Opet morate imati na umu, ja kada se razriješim ne mogu da koristim bilo koji pravni lijek", kazala je Opijač.

Bešlija je ističe da ne bi ulazila u bilo kakve tvrdnje razrješene direktorice i dodala je da svi imaju pravo na svoje mišljenje.

"Ponavljam osnovni razlog za smjenu direktorice Belme Opijač je neusvajanje Izvještaja o radu", kazala je Bešlija.

Vlada KS-a odluku Upravnog odbora trebala bi potvrditi u toku sljedeće sedmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije