Smijenjen Nezir Hadžić, za v.d. direktorice ViK-a imenovana Azra Muzur

A. B.
Smijenjen Nezir Hadžić, za v.d. direktorice ViK-a imenovana Azra Muzur
Nakon što je novi Nadzorni odbor KJKP Vodovod i kanalizacija pokrenuo proces smjene Nezira Hadžića, direktora ovoga preduzeća, danas je donesena konačna odluka o njegovoj smjeni.

Tačnije, Nadzorni odbor odlučio je da Nezir Hadžić, koji je gotovo tri godine obnašao ovu funkciju, bude smijenjen s pozicije direktora KJKP Vodovod i kanalizacija. Za v.d. direktoricu je imenovana Azra Muzur, inženjer građevine, hidrološki smjer.

Ona je do sada obnašala funkciju šefice tehničke službe sektora Kanalizacije.

Ovo je još jedna u nizu mjera Vlade Kantona Sarajevo, koje se provode s ciljem saniranja problema vodosnabdijevanja u Kantonu Sarajevu, te je prije Hadžića smijenjen kompletan Nadzorni odbor ovog preduzeća.

Ranije ove sedmice član Nadzornog odbora KJKP ViK-a Damir Saračević istaknuo je kako je pokrenut postupak smjene kompletne uprave, kako bi se na njihovo mjesto postavili drugi ljudi koji će pokušati inicirati promjene nabolje.

Podsjećamo, cijeli proces smjena nadzornog odbora i uprave preduzeća, na čelu s direktorom Hadžićem, izravno je najavio premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković početkom septembra.

On je tada u brojnim medijskim istupima istaknuo kako će Vlada KS-a od ove jeseni preuzeti na sebe odgovornost rješavanja očajnog stanja u kojem se nalazi vodosnabdijevanje u Sarajevu

Podsjetimo i to da organizatori kampanje Vodoodbrana Sarajeva! pozivaju na proteste koji će se održati u utorak, 17. oktobar 2017. godine, pred Vladom Kantona, od 15 do 16.30 sati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije