Skupština KS krajem oktobra o GRAS-u, ViK-u, Općoj bolnici i Hitnoj pomoći

Fena
Skupština KS krajem oktobra o GRAS-u, ViK-u, Općoj bolnici i Hitnoj pomoći
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Skupština KS

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zakazana je za 30. oktobar kada bi zastupnici trebali razmatrati prijedlog izmjena i dopuna Zakona o državnoj službi u Kantonu Sarajevo kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama.

Ova zakonska rješenja uslijedila su nakon redovnog informisanaja Skupštine o stanju i mjerama sanacije u preduzećima “GRAS” i “Vodovod i kanalizacija”.

Na dnevni red uvrštena je i Odluka o proširenju djelatnosti JU “ Bosanski kulturni centar” na djelatnost obrazovanja odraslih.

Također, od Skupštine će se tražiti saglasnost na kupoprodajne ugovore u stambeno poslovnim objektima u naseljima Šip (općina Centar) i Rosulje (Općina Vogošća).

Skupština KS će se izjašnjavati i o Ugovoru o zakupu restorana i ljetne bašte u sklopu Informativnog centra na Bijembarama između JU za zaštićena prirodna područja KS kao zakupodavca i UR Fast Food Bistro “Oaza Dino” kao zakupca koji je izabran putem Javnog oglasa.

Predviđeno je i razmatranje niza tačaka kojim će se uskladiti i urediti statusne promjene kantonalnih javnih komunalnih preduzeća, te ustanova “Apoteke Sarajevo”, Zavod za hitnu medicinsku pomoć i Opća bolnica “ Prim.dr Abdulah Nakaš”, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije