UNSA: Odličan odziv studenata za upis, evo za koje fakultete vlada najveći interes

J. Ć.
UNSA: Odličan odziv studenata za upis, evo za koje fakultete vlada najveći interes
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / konferencija za medije na UNSA

Na današnjoj konferenciji za medije na Univerzitetu u Sarajevu, rektor i prorektori su predstavili informacije o finansijskoj, pravnoj i akademskoj integraciji Univerziteta u Sarajevu, te podatke o upisu studenata na Univerzitet u Sarajevu u akademskoj 2019/2020. godini. 

"Univerzitet u Sarajevu je u protekloj 2018. godini uspješno završio godinu u pogledu finansija. Ovo rukovodstvo Univerziteta u Sarajevu iza sebe ima dva pozitivna izvještaja za 2017. i 2018. godinu prihvaćena od strane osnivača, što je prvi put u historiji Univerziteta", istaknuo je rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj.

Rektor je dodao kako je u protekloj godini Univerzitet u Sarajevu podmladio svoj nastavni kadar za više od deset procenata primajući mlade asistente i stručne saradnike.

konferencija za medije na UNSA - undefinedFoto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

"Univerzitet u Sarajevu je u protekloj godini dobio i logo za izvrsnost Evropske komisije. Kroz zajednički rad Univerziteta, sindikata i Vlade KS-a potpisan ugovor te su akademskom osoblju nakon 15 godina povećane i plaće za 70 do 80 procenata", istaknuo je rektor.

Kroz upisnu politiku, nove studijske programe, prema riječima rektora, kao Univerzitet ponudili su nove mogućnosti za mlade ljude i školovanje.

Ova godina, prema riječima profesorice Aide Hodžić, bilježi odličan odziv studenata za upis, što su pokazali i prvi preliminarni rezultati. 

"Fakulteti medicinskih grupacija i fakulteti tehničkih nauka su su oni sa apsolutno najvećim brojem kandidata i sa ovim relativnim. Na primjer, imamo fakultete iz medicinske grupacije gdje je broj prijavljenih u odnosu na broj ponuđenih mjesta viši od 300 posto", navela je Hodžić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije