Kapo: Zimska čarolija na platou Skenderija, najveća ploha i praznična atmosfera

N. Ka.
Kapo: Zimska čarolija na platou Skenderija, najveća ploha i praznična atmosfera
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Zimska čarolija na Skenderiji

Građani Sarajeva od petka će imati priliku da uživaju u još jednoj zimskoj čaroliji i to na platou Skenderije. Posjetiocima će od 13. decembra do 31. januara 2020. biti na raspolaganju najveće klizalište na otvorenom u BiH, koje je prema riječima direktora Centra Skenderija Amera Kape, među tri najveća u regionu uz najljepše novogodišnje dekoracije.

"Drago nam je što smo uspjeli da iznesemo projekat na kojem smo radili cijelu godinu. Priča je počela prošle godine kada smo dobili plahu koja se koristila za EYOF. Potrudili smo se da napravimo priču o kojoj smo do sada slušali od naših građana kako je lijepo u regionu, a evo sada to imamo i u Sarajevu. 

Pored samog klizališta potrudili smo se da nabavimo i najljepše dekoracije. Sigurno ne postoji grad u regionu koji će imati ovoliko dekoracija", kazao je Kapo.

Vršiteljica dužnosti predsjednice Turističke zajednice Azra Džigal kazala je da je ovo jedan od projekata kojim pokušavaju da turistima ali i građanima Sarajeva obezbjede što bogatiji sadržaj.

Na platou će biti i informativna kućica Turističke zajednice KS u kojoj će svi moći dobiti informacije o cjelokupnoj ponudi na području KS.

Elvedin Kanafija iz BH Telecoma kaže da su oni uvijek tu gdje su dobre priče i gdje je nešto pozitivno.

"Dio smo ove priče i mogu najaviti da ćemo 21. decembra omogućiti svim korisnicima poseban program, bit će besplatno klizanje, a i obilježit ćemo 200 hiljaditog korisnika usluga Moja TV-e", rekao je Kanafija.

Kapo ističe da je Zimskom čarolijom zaokružena ponuda za ovu godinu, te da ovim pokazuju da Skenderija već 50 godina stoji na usluzi građanima.

"Osim aktivnosti na platou u Dvorani Mirza Delibašić ćemo imati različite izložbe, sajmove. Klizalište će biti otvoreno od 10 do 23 sata, a cijena jednog termina će biti tri marke", rekao je Kapo i dodao:

"Najvrijednija stvar je što će građani uživati u ovome svemu. A sve što se vidi na platou je u vlasništvu Skenderije, tako da ćemo vidjet ćemo kako će se sve koristiti u budućnosti. Trudit ćemo se da iduće godine sve možda nadogradimo i dignemo na veći nivo".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije