Skaka uručio donaciju porodici koja je u požaru izgubila sve

Radiosarajevo.ba
Skaka uručio donaciju porodici koja je u požaru izgubila sve
FOTO: Facebook / Abdulah Skaka posjetio porodicu Bjelak s Vratnika

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka posjetio je porodicu Bjelak iz sarajevskog naselja Vratnik koja je u požaru izgubila sve što su decenijama stjecali.

„Tom prilikom uručena je i skromna donacija koja će pomoći porodici Bjelak u periodu dok se ne sanira njhova kuća u ulici Carina“,objavio je gradonačelnik na svom zvaničnom Facebook profilu.

Pojasnio je da je porodica Bjelak pronašla privremeni smještaj, te da radovi na obnovi kuće traju uprkos hladnom vremenu.

„Ovom prilikom istakao sam kako se suojećam sa njima te sam obećao nastavak podrške. Ostali su bez onoga što nam je svima najpotrebnije, a to je krov nad glavom u hladnom sarajevskom decembru. Učinit ćemo sve što je u našoj mogućnosti, uz pomoć svih ostalih nivoa vlasti, da se što prije vrate na svoje ognjište“, naglasio je Skaka.

Prema njegovim riječima, članovi porodice su ukazali na svoj težak položaj, te su se zahvalili na pomoći institucijama i svim dobrim ljudima koji su ih podržali u nevolji.

U delegaciji koja je posjetila porodicu Bjelak bio je i vratnički imam Šerif ef. Delić koji je također pokrenuo akciju prikupljanja pomoći. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije