Skaka uputio novogodišnju poruku: Pridružite se spektaklu ispred Vječne vatre!

Radiosarajevo.ba
Skaka uputio novogodišnju poruku: Pridružite se spektaklu ispred Vječne vatre!
Foto: Grad Sarajevo / Abdulah Skaka

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uputio je poruku povodom početka manifestacije Sarajevo novogodišnji centar regije, kazavši da je pred nama još jedno nezaboravno trodnevno novogodišnje druženje, te da je Sarajevo već prepoznato kao regionalni centar i jedna od najpoželjnijih evropskih novogodišnjih destinacija.

"Drage sugrađanke i sugrađani, poštovani gosti Sarajeva, pred nama je još jedno nezaboravno trodnevno novogodišnje druženje. Sarajevo je već prepoznato kao regionalni centar i jedna od najpoželjnijih evropskih novogodišnjih destinacija. Dolaze nam gosti iz cijelog svijeta, iz evropskih metropola i susjednih država. Svi žele provesti lijepe trenutke u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Mi iz Grada Sarajeva, zajedno sa partnerima i sponzorima, i ove godine smo se potrudili da pripremimo program za pamćenje. Grad posljednjih dana odiše festivalskom atmosferom, užurbano se okončavaju pripreme za doček hiljada posjetilaca koji su popunili hotelske smještaje.

Sarajlije su nadaleko poznati kao dobri domaćini. Ovaj je grad izrastao na razmeđu civilizacija. Putevi se ovdje spajaju, a putnici namjernici i gosti ovdje su uvijek kao kod kuće.

Vjerujem da ćemo i ove, kao i ranijih godina pokazati svoje najljepše lice i biti dobri domaćini. Ovo su dani kada se osvrćemo u godinu iza nas i gledamo u godinu pred nama. Koliko god je ona koju ispraćamo bila važna i uspješna, uvjeren sam da će 2020. biti još bolja.

Zato sam sretan da u nju ulazimo kao Grad koji je postao poznat kao prijestolnica dobrog druženja i zabave, mjesto susreta, ali i ekonomskog i turističkog rasta.

Drage moje sugrađanke i sugrađani, sa željom da narednu godinu provedete u zdravlju i sreći, pozivam vas da nam se pridružite večeras prvu noć spektakla ispred Vječne vatre! Da zajednički uživamo u klasičnim kompozicijama i evergreen pjesmama u društvu Ognjena Bomoštara i legendarne Jasne Gospić.

U novogodišnjoj noći ćemo, siguran sam, ponovo napuniti Trg Bosne i Hercegovine i poslati u svijet najljepšu novogodišnju sliku.

I na koncu, prvu noć nove godine, nastavljamo sa druženjem, ponovo ispred Vječne vatre uz naše Sarajlije iz Zabranjenog pušenja.

Ovaj novogodišnji spektakl možda najbolje i najviše govori o nama, našoj velikodušnosti, otvorenosti i tradiciji. U protekle tri godine više od 250.000 ljudi uživalo je u sarajevskoj novoj godini na otvorenom. Ako do sada niste osjetili tu atmosferu, vrijeme je da to učinite ove godine!

Još jednom želim zahvaliti partnerima i sponzorima koji su pomogli da izgradimo sarajevski brend za budućnost.

Dobrodošli!", poručio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije