Skaka u Budimpešti: Jačati odnose između pobratimskih gradova

Fena
Skaka u Budimpešti: Jačati odnose između pobratimskih gradova
Foto: Grad Sarajevo / Skaka sa gradonačelnikom Budimpešte

Gradonačelnici Sarajeva i Budimpešte Abdulah Skaka i István Tarlós danas su u Budimpešti razgovarali o saradnji ta dva pobratimska grada koji dijele bogatu zajedničku historiju i upućeni su na jačanju odnosa i mogućnosti za konkretnu saradnju na aktuelnim i budućim projektima u korist građana.

„Budimpešta, kao naš pobratimski grad, ponudila je svoja iskustva u pogledu korištenja fondova Evropske unije za razvojne projekte, što je jedan od prioriteta ove gradske administracije i gdje smo već postigli zavidne rezultate“, kazao je Skaka.

Razgovarano je o saradnji u pogledu uređenja korita rijeke Miljacke koja je dio Dunavskog sliva, projektima iluminacije kulturno-historijskih objekata, posebno iz austro-ugarskog perioda u Sarajevu, saopćeno je iz Gradske uprave.

Sarajevo će nastaviti institucionalno širiti međunarodne veze, jačati poziciju i prisutnost u evropskim metropolama, a to doprinosti ne samo širenju pozitivnih i tačnih informacija o Sarajevu i BiH, nego i direktno pomaže razvoju turističke industrije.

Potvrda odličnih odnosa dva grada je vrlo zapaženo gostovanje mađarskog filharmonijskog orkestra u Vijećnici povodom 9. maja, a što je dogovoreno u ranijim susretima gradonačelnika.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije