Skaka na kafi s građanima: Trudit ćemo se da zadržimo posebnosti Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Skaka na kafi s građanima: Trudit ćemo se da zadržimo posebnosti Sarajeva
Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, povodom 6. aprila - Dana grada Sarajevo odlučio je danas izaći na ulice grada kako bi s građanima proslavio ovaj svečani dan uz neizostavnu kafu.

U prisustvu velikog broja građana i medija, gradonačelnik Skaka je razgovarao s građanima o aktuelnim temama u gradu, a naravno svima njima podijelio je šoljicu kafe, kako bi na simboličan način pokazali zajedništvo u gradu.

"Poruka ove naše kafe jeste da smo mi kao nova Gradska uprava izašli iz okvira i klišea standardnih organiziranja manifestacija proslave Dana grada Sarajeva i na ovaj simboličan način pozvali sve građane da nam se pridruže da razgovaramo o svim temama. Znači, mijenjamo standarde, ulazimo u direktnu komunikaciju s građanima", kazao je gradonačelnik Skaka ovom prilikom.

On je govorio i o promjenama koje su se događale u Sarajevu tokom godina, posebno u odnosu na predratni period, kazavši kako je Sarajevo zadržalo svoje posebnosti.

"Ono na što smo mi posebno ponosni u Gradskoj upravi jeste da je grad Sarajevo zadržao svoj multietnički kurs i da ćemo u budućnosti truditi se da zadržimo posebnosti Sarajeva. S druge strane pratit ćemo i moderne tokove. Danas smo, dakle, održali svečanu kafu, a u budućnosti ćemo imati dane kada će Gradska uprava biti na raspolaganju građanima", zaključio je gradonačelnik Skaka.

On je obećao da će se zalagati da svi dobitnici šestoaprilskih nagrada u budućnosti budu zasluženo dobitnici, a smatra da su svoje nagrade zaslužili i ovogodišnji dobitnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije