Sindikat obrazovanja poziva SBB da ponovo imenuje ministricu Bogunić

Radiosarajevo.ba
Sindikat obrazovanja poziva SBB da ponovo imenuje ministricu Bogunić
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Zineta Bogunić

Prosvjetni radnici u Kantonu Sarajevo konačno su dobili Ministricu(Zinetu Bogunić) visokih moralnih kvaliteta, vrsnog stručnjaka, koja je bila spremna da rješava mnoge probleme, koje je naslijedila u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Sindikat se  i ranije obraćao javnosti i Vladi Kantona Sarajevo da zaštitite i pružite punu podršku ministrici Bogunić, koja je uočila probleme u svom resoru i koja je bila odlučna da promijeni zatečeno stanje i otkloni mnoge nezakonitosti, posebno u sektoru osnovnog odgoja i obrazovanja.

Posljednja događanja u i oko resora obrazovanja u Kantonu Sarajevo i pokušaja političke kontrole predsjednika Naroda i pravde su bila jasna poruka prosvjetnim radnicima i javnosti da gospođa Bogunić nema punu podršku za svoj visoko profesionalan rad i visoke standarde u svom radu, koje je iskazala još iz vremena aktivnog rada u obrazovanju, tako i danas dok obnaša funkciju ministrice.

Svojim obraćanjem na Skupštini Kantona Sarajevo ministrica Bogunić je kao visoko moralna osoba održala svojevrsnu lekciju mnogima iz demokratije i dokazala da cijena morala i obraza nema istu cijenu kao i cijena funkcije izabranih zvaničnika.
Pozivamo stranke koje čine novu skupštinsku većinu, a prije svih SBB – Savez za bolju budućnost, kojem pripada resor obrazovanja, da razmotre ponovno imenovanje Zinete Bogunić za ministricu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Pozivamo Vas da iskažete političku zrelost i kao društveno odgovorna stranka pružite punu podršku u daljem radu ministrici Bogunić za nesebičan rad i zalaganje u uspješnoj realizaciji reformskih procesa u osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju", piše u saopćenju Sindikata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije