Sindikalci pisali Forti: Žao nam je zbog ostavke Zinete Bogunić

Radiosarajevo.ba
Sindikalci pisali Forti: Žao nam je zbog ostavke Zinete Bogunić
Foto: Fena / Ministrica Bogunić

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo poslao je danas pismo premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti nakon što je ministrica obrazovanja Zineta Bogunić podnijela ostavku.

Pročitajte zbog čega je Zineta Bogunić podnijela ostavku na poziciju ministrice

Njihovo pismo prenosimo u cjelosti:

„Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo izražava zabrinutost i žaljenje zbog ponuđene ostavke ministrice Zinete Bogunić.

Prosvjetni radnici u Kantonu Sarajevo konačno su dobili Ministricu visokih moralnih kvaliteta, vrsnog stručnjaka, koja je spremna da rješava mnoge probleme koje je naslijedila u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Forto: Žao mi je zbog ostavke ministrice Zinete Bogunić

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo i ranije se obraćao Vama da zaštitite i pružite punu podršku ministrici Bogunić, koja je uočila probleme u svom resoru i koja je odlučna da promijeni zatečeno stanje i otkloni mnoge nezakonitosti, posebno u sektoru osnovnog odgoja i obrazovanja. Posljednja događanja u i oko resora obrazovanja u Kantonu Sarajevo  odaju utisak da je Vaša podrška, koju plasirate u javnosti, samo verbalna i da gospođa Bogunić nema punu političku podršku za svoj visoko profesionalan rad i visoke standarde u svom radu, kako još iz vremena aktivnog rada u obrazovanju, tako i danas dok obnaša funkciju ministrice.

SDA: Fortina vlada krenula u vlastito samouništenje

Samim činom iznuđene ostavke ministrica Bogunić je kao visoko moralna osoba održala svojevrsnu lekciju mnogima iz demokratije i dokazala da cijena morala i obraza nema istu cijenu kao i cijena funkcije izabranih zvaničnika.

Poštovani premijeru Forto, pozivamo Vas i sve ministre u Vladi KS da iskažete političku zrelost i kao društveno odgovorne osoba odbijete ostavku i pružite punu podršku u daljem radu ministrici Bogunić za nesebičan rad i zalaganje u uspješnoj realizaciji reformskih procesa u osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju“, navodi se u pismu SSOOiO KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije