Semir Efendić objasnio zašto je podvožnjak u Buča Potoku ponovo poplavljen

Radiosarajevo.ba
Semir Efendić objasnio zašto je podvožnjak u Buča Potoku ponovo poplavljen
Građani Sarajeva su na početku septembra bili obradovani rješavanjem problema u sarajevskom naselju Buča Potok, odnosno na podvožnjak u tom dijelu grada.

Naime, u ulici Alije Kučukalića (kružni tok na spoju ulica Safeta Zajke i Alije Kučukalića), ugrađena je pumpna stanica, koja služi da prikupljenu oborinsku vodu prepumpa u cjevovod i eliminira probleme plavljenja navedene lokacije.

No, šta se danas desilo, kada je u poslijepodnevnim satima pala jaka kiša u Sarajevu? Podvožnjak je opet poplavljen...

Na sva pitanja građana i građanki Sarajeva, komentare i kritike načelnik općine Novi Grad, Semir Efendić odgovario je na svom Facebook profilu:

"U zadnja dva sata dosta ljudi mi je javilo da je podvožnjak u Buča Potoku ponovo poplavljen iako je ugrađena pumpa za prepumpavanje vode. Razlog zašto se to desilo je banalan, ali u našoj zemlji nažalost uobičajen. Pumpa jednostavno nije u funkciji jer još nije dobila priključak na struju, a bez toga ne može ni raditi. Iako je Ugovor sa ivođačem radova potpisala Direkcija cesta KS, a ne Općina, ja sam od izvođača radova tražio informaciju šta se dešava, zašto pumpa nije u funkciji?

Rekli su mi da su nakon završetka ugradnje pumpe i ostale opreme predali zahtjev Elektrodistribuciji Sarajevo za priključenje postrojenja na elektro mrežu. Iz Eektrodistribucije su im tražili dodatnu dokumentaciju, tačnije određene ateste za ugrađenu opremu, koje su opet oni morali tražiti od proizvođača opreme. Ateste su naravno dobili, samo su na to potrošili vrijeme jer su svi proizvođači izvan države, i kažu da očekuju da im Elektrodistribucija u narednih nekoliko dana izvrši priključenje na elektromrežu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije