SDP: Obustaviti obaveze plaćanja parkinga u svim dijelovima Sarajeva

Radiosarajevo.ba
SDP: Obustaviti obaveze plaćanja parkinga u svim dijelovima Sarajeva
Fena / Damir Mašić
Povodom najave o naplati parkinga ispred stambenih zgrada u Kantonu Sarajevo oglasila se Kantonalna organizacija SDP-a putem saopćenja za javnost.

"Pozivamo SDA-ovu Vladu Kantona Sarajevo da odmah obustavi sve aktivnosti kojim namjerava omogućiti uvođenje obaveze plaćanja parkinga u svim dijelovima grada.  Ovaj novi namet osmišljen u kuhinji SDA neće se odnositi na čelnike ove stranke s obzirom da većina njih živi u hacijendama na Poljinama i drugim kvazielitnim naseljima. Međutim, ovaj namet bi pogodio stotine hiljada građana Sarajeva kojima je svaki novi udarac na kućni budžet pretežak", kaže se u saopćenju Kantonalne organizacije s Damirom Mašićem na čelu.

Navode da "ukoliko SDA ostane ustrajna u nametanju ovog parking harača, mi u SDP-u najavljujemo da će prva odluka Vlade KS koju će nakon izbora 2018. godine oformiti SDP biti upravo njegovo ukidanje".

"Očito je da pet porodica koje vode SDA iz svojih vila s Poljina na građane gledaju kao na kmetove koji služe samo da pune budžete. Ovim gradom upravljaju kao svojim feudom bez ikakve odgovornosti i vizije, uz uporno kršenje Ustava, zakona i propisa države", ističe se u saopćenju.

Podsjećaju premijera Elmedina Konakovića i njegovu Vladu da su u službi građana, "a ne da su građani tu kako bi ih oni pljačkali retroaktivnim povećanjem cijena grijanja ili uvođenjem kantonalnih akciza".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije