SDP BiH: Općina Centar namjerava prodati Hastahanu

Radiosarajevo.ba
SDP BiH: Općina Centar namjerava prodati Hastahanu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Hastahana

Vijećnici Socijaldemokratske partije u sarajevskoj Općini Centar tvrde da ova lokalna zajednica namjerava prodati zemljište na kojem se nalazi park Hastahana.

Kako je saopšteno iz ove političke stranke, na dnevnom redu sjednice Općinskog vijeća, koja je zakazana za 18. novembar, u tački osam razmatrat će se "Prijedlog odluke o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom označenog kao k.č. 782/6 iz z.k. ul. 294 K.O. Sarajevo VII".

Vijećnici prihvatili regulacioni plan za Hastahanu

Iz Socijaldemokratske partije tvrde, kako je istaknuto, da većini građana neće biti jasno o kojem zemljištu je riječ, jer za razliku od drugih tački o kojima će se raspravljati, na ovoj sjednici gdje je jasno navedena lokacija o kojoj će se raspravljati, ovdje to nije slučaj.

"Klub vijećnika Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Općinskom vijeću Centar osjeća moralnu obavezu prema svim građanima koji se bore za za očuvanje zdrave životne sredine u općini Centar da ih obavijesti da je k.č. 782/6 ustvari zemljište koje se nalazi u parku Hastahana i koje se planira prodati Centralnoj banci Bosne i Hercegovine", poručili su.

Naglasili su da se počinju ostvarivati "najcrnje slutnje na koje su naši vijećnici upozoravali" dodavši:

"Bez obzira da li će Općinski načelnik koji je predlagač ove tačke sakupiti većinu koja će izglasati ovu sramnu odluku, vijećnici Socijaldemorkatske partije u Općinskom vijeću Centar će uvijek biti na strani građana koji se hrabro, uz velike pritiske i prijetnje hrabro bore da Hastahana ostane park i mjesto za druženje i rekreaciju te će glasati protiv ove odluke."

Šta će učiniti nezadovoljni građani poslije usvajanja regulacionog plana Hastahana

Pozvali su vijećnike iz drugih političkih stranaka, "kojima je stalo do budućnosti i zdravlja nas i naše djece", da poslušaju glas građana koji su ih izabrali i koji su se na javnim raspravama okupljali, glasaju protiv, saopšteno je iz Socijaldemorkatske partije.

Sredinom ove godine je većina vijećnika podržala izmjene i dopune regulacionog plana za Hastahanu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije