SDA: Ministar Mandić umislio da je pokupio svu pamet svijeta

Radiosarajevo.ba
SDA: Ministar Mandić umislio da je pokupio svu pamet svijeta
Foto: Radiosarajevo.ba / Sa sjednice KO SDA Sarajevo

Skandal koji je proizveo ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić, odlučivši da začepi otvor u zidu na Miljacki koja još od doba Austro-Ugarske služi kao odvod sa ulice u slučaju poplava, ilustruje na pravi način populistički karakter trenutne Vlade KS, tvrdi Kantonalni odbor (KO) Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo.

Oglasio se Elmedin Konaković o začepljenoj rupi u koritu Miljacke

"Mandić je u ovom slučaju pokazao da stvarima pristupa arogantno, pod utjecajem stereotipa (kao da 100 godina u Sarajevu vlasti nisu ništa radile), i na koncu bez konsultovanja struke, umislivši da je pokupio svu pamet svijeta, a kako to uvijek završi pokazao je i ovaj slučaj.

Brzina kojom je ministar potrčao da začepi odvod na Miljacki i da se odmah pohvali time (plativši čak sponzoriranu objavu na društvenim mrežama!), ukazuje na metod ove Vlade, koja svoju zapanjujuću nekompetentnost i odsustvo konkretnih rezultata prikriva prekomjernim i neutemeljenim samohvalisanjem, po principu 'mnogo vike ni oko čega'.

Ministar Mandić o zakrpljenoj rupi iz austrougarskog perioda

Samo začepljenje odvoda nije najgora stvar u radu ove Vlade KS, ali brutalno populističko neznanje i najgori stereotipi koje je iskazao ministar Mandić na ovom primjeru zapanjuju svakog građana KS, posebno ako znamo da ovaj ministar rukovodi Ministarstvom koje ima više od 47 miliona KM u Budžetu, i nije našao ništa bolje da uradi nego da uništava kulturno-historijsko naslijeđe Sarajeva", navodi se u saopćenju KO SDA Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije