SBB odgovorio NiP-u: Ne rušimo vladajuću koaliciju u KS, osim ako...

Radiosarajevo.ba
SBB odgovorio NiP-u: Ne rušimo vladajuću koaliciju u KS, osim ako...
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Fahrudin Radončić

Savez za bolju budućnost (SBB) je komentarisao poruku Naroda i pravde (NiP) upućenu njima, a koja se odnosi na namjeru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da kupi helikopter.

Između ostalog, NiP je poručio SBB-u da pročitaju šta je napisano u programu oko kojeg se usaglasilo šest vladajućih političkih stranaka u Kantonu Sarajevo.

Iz SBB-a su potvrdili da je tačno da je među 300 mjera navedenih u programu i kupovina ove letjelice, ali da:

"Nije bilo astronomske cijene nabavke helikoptera i tu je zaista nastao problem."

Negiraju da ruše vladajuću koaliciju osim "ukoliko se rušenje očitog taldžijskog biznisa ne poistovjećuje sa rušenjem koalicije".

Ova politička stranka tvrdi da nikada nisu određeni prioriteti kada su u pitanju ove mjere.

"SBB je primjerice, prilikom pokretanja kapitalog projekta izgradnje Prve transverzale na vrlo korektan način upoznao svoje partnere sa inicijativom sa kojom su se svi složili, jer to korepsondira sa najboljim interesima građana Kantona, Vogošće."

Ko je svrstao nabavku helikoptera u prioritete - pojedinac, stranka ilišestorka - pitaju se u SBB-u.

Podsjećamo, jučer, 3. decembra poručeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da još nije odlučeno koji će se helikopter kupiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije