Sarajlije u akciji darivanja jakni: Podržite je i vi

Radiosarajevo.ba
Sarajlije u akciji darivanja jakni: Podržite je i vi
Po uzoru na akcije iz više gradova širom naše države, a sve s ciljem pomoći sugrađanima, pokrenuta je dobrotvorna akciju darivanja jakni i drugih toplih odjevnih predmeta, pod nazivom „Imaš jaknu viška, donesi i daruj – nemaš jaknu, dođi i uzmi“.

Akcija je počela 27. januara 2017. godine, a trajat će sve dok bude postojao interes i potreba građana za garderobom. Naime, pomenuta aktivnost nije ograničena samo na stanovnike mjesne zajednice „Ciglane-Gorica“ nego svi koji to žele mogu se uključiti kako bi ili darovali ili dobili garderobu.

Tokom dosadašnjeg trajanja humanitarne akcije, veliki broj građana kako ovog, tako i drugih mjesnih područja, odlučio je podržati ovu aktivnost, te su još jednom naši sugrađani iskazali solidarnost i humanost darujući višak svoje garderobe onima kojima je najpotrebnija.

Prema riječima sekretara MZ Ciglane - Gorica Izeta Kuhinje, prikupljene su značajne količine garderobe.

"Kao i u dosadašnjim humanitarnim akcijama građani su pokazali veliki senzibilitet. Ovo nije prvi put da se organizira ovakva akcija, a projekti sličnog tipa bit će nastavljeni i u budućnosti. Koristim priliku da još jednom pozovem sugrađane da i ovaj, kao i mnogo puta do sada, iskažu solidarnost i daruju višak svoje odjeće za one kojima je to, u ovim hladnim danima, zaista potrebno", naglasio je Kuhinja.

Zainteresirani građani robu mogu donijeti, a i preuzeti u prostorijama Mjesne zajednice (Trg Merhemića 14) svakim radnim danom od 7.30 do 16 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije