Sarajlije odale počast učiteljici Fatimi Gunić i njenim učenicima

Fena
Sarajlije odale počast učiteljici Fatimi Gunić i njenim učenicima
FOTO: Fena / Obilježena godišnjica stradanja Fatime Gunić i njenih učenika

U znak sjećanja na ubijenu učiteljicu Fatimu Gunić i njene učenike Adisa Mujala, Vedada Mujkanovića i Feđu Salkića danas jer na Alipašinom Polju u Sarajevu položeno cvijeće na spomen-obilježje.  

U povodu 26. godišnjice njihove pogibije Osnovna škola "Fatima Gunić" organizirala je trodnodnevne aktivnosti u okviru manifestacije „Dani sjećanja“.

Ubijeni s olovkama u ruci: Tog 9. novembra su poginuli Fatima Gunić i njeni učenici

Učenici ove škole na čelu sa direktorom Hajrudinom Ćuprijom i ostalim uposlenicima danas su  uz prisustvo porodica ubijenih, brojnih delegacija i ostalih sugrađana na Trgu ZAVNOBiH-a i ovaj put na dostojanstven način odali počast onima kojima su obećali da će ih otrgnuti od zaborava i svoj zavjet i dalje ispunjavaju.

Prethodnih dana, sve novogradske škole odazvale su se 7. memorijalnom turniru koji je organizovan za dječake u fudbalu i odbojci za djevojčice. Prvo mjesto  u fudbalu osvojila je ekipa Osnovne škole „Sokolje“, drugo mjesto pripalo je ekipi Osnovne škole „Mehmedalija Mak Dizdar“ i treće mjesto je ekipa Osnovne škole „Meša Selimović“, a u odbojci prvo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole „Osman Nakaš“, druga je ekipa Osnovne škole „Behaudin Selmanović“ i treće mjesto je ekipa Osnovne škole „Sokolje“, saopćeno je iz Osnovne škola "Fatima Gunić".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije