Sarajlije istresale ostatke kurbana u vodozaštitnu zonu

Radiosarajevo.ba
Sarajlije istresale ostatke kurbana u vodozaštitnu zonu
Iz preventivnih razloga, nakon praznika kurban Bajrama je pojačana kontrola KJKP "ViK" u područjima vodozaštitnih zona zbog mogućih pojava istresanja ostataka od pripreme kurbana.

Kontrole su pojačane zbog nesavjesnih lica koja se ne pridržavaju ni vjerskih propisa niti zakonske regulative i odlažu otpad od kurbana na nepropisan način i na nepropisna mjesta, naveli su iz ovog poduzeća.

Danas u 10:00 sati, dežurni radnik iz KJKP "ViK" Sarajevo na objektu u Sokolović Koloniji je prijavio da je oko 15 m od bunara SKB-5 odložen životinjski otpad (iznutrice i rogovi nakon klanja).

Nadležne službe KJKP "ViK" d.o.o Sarajevo su odmah pristupile hitnom uklanjanju otpada i dezinfekciji zemljišta nakon uklanjanja otpada.

Pored navedenog u toku dana je primjećena još jedna osoba prilikom istresanja kolica punih životinjskih iznutrica na udaljenosti oko 150 m od bunara SKB-5.

Uposlenici ViK-a su zaustavili osobu i natjerali je da vrati otpad u kolica i odmah pozvali pripadnike MUP-a koji su izvršili uviđaj na terenu, legitimisali lice koje je istresalo otpad i sačinili zapisnik.

O ovim dešavanjima je odmah telefonskim putem obavještena i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove.

Također ovim putem apelujemo na sve građane Kantona Sarajevo, da na propisan način odlažu otpad, a nikako u vodozaštitnim zonama, naveli su iz VIK-a.

U narednom periodu će KJKP VIK, MUP KS i nadležna kantonalna inspekcija pojačati kontrole nad vodozaštitnim zonama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije