Sarajevski zlatnik: Miske dobio priznanje od gradonačelnika Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Sarajevski zlatnik: Miske dobio priznanje od gradonačelnika Sarajeva
FOTO: Facebook / Skaka uručio zlatnik Misimoviću

Nekadašnji bh. reprezentativac Zvjezdan Misimović dobio je sarajevski zlatnik od gradonačelnika grada Sarajeva Abdulaha Skake.

"Proslavljeni bh. fudbalski reprezentativac Zvjezdan Misimović se nakon uspješne karijere vratio u Bosnu i Hercegovinu i svoje velike kapacitete i iskustvo uložio u razvoj mladih sportista", navodi se na Facebook stranici gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake.

Dodaje se da je Skaka tokom razgovora u Vijećnici istaknuo kako je to inspiracija i veliki primjer za mlade ljude.

„Misimović se stavio na raspolaganje Nogometnom savezu BiH gdje je jedna od važnih karika. Razgovarali smo i održanom kampu za mlade igrače 'Miske 10 kamp' na kojem su učestvovali mladi talenti uzrasta od 10 do 14 godina. Grad Sarajevo u okviru svojih mogućnosti pomaže ne samo vrhunske sportiste nego i kolektive u kojima se razvijaju mladi sportisti. Popularnom Misketu sam uručio i sarajevski zlatnik kao skromno priznanje za njegov veliki doprinos bh. sportu“, poručio je Sakaka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije