Sarajevski taksisti oštećeni zbog akciza, najavili tužbu protiv kantonalnog ministra

N. K.
Sarajevski taksisti oštećeni zbog akciza, najavili tužbu protiv kantonalnog ministra

Kompanija Sarajevo Taxi je angažovalo vještake koji će procijeniti štetu koja im je nanesena zbog neusklađivanja cijena od trenutka povećanja akciza, a nakon toga ćemo podnijeti tužbu protiv Muje Fiše, ministra saobraćaja Kantona Sarajevo, potvrdio je za Radiosarajevo.ba direktor ove kompanije Enver Suljagić.

"Mi nemamo ništa protiv Vlade KS-a, ali više ne želimo trpiti da se politika u ovolikoj mjeri bavi nama i našim porodicama. Ako se ubrzo ne ispoštuju naši zahtjevi, spremni smo da poduzmemo sve što je moguće kako bismo se zaštitili, pa čak i ako moramo organizovti proteste", rekao je Suljagić.

taksi_sarajevo_taksisti_RSA (4).jpg - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

 Naime, predstavnici taksista već su nekoliko puta uputili prijedlog povećanja cijene usluga prema Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo u visini akcize na naftne derivate koja se primjenjuje od 1. februara, ali odgovora još uvijek nema.

"Odgovor iz Ministarsva saobraćaja nismo dobili ni nakon četiri mjeseca iako nam namjera nije bila drastično povećati cijene, već ih uskladiti sa poskupljenjem goriva i nametima za 0.20 KM", kazao je za Radiosarajevo.ba direktor kompanije Sarajevo Taxi.

Kako nam je rekao, do danas je gorivo još nekoliko puta poskupljelo, a ministar njihov zahtjev čuva u ladici. 

"Prijedlog Sarajevo Taxija je da start umjesto dosadšnjih 1.50 KM košta 1.90 KM, a pređeni kilometar umjesto 1 KM bude 1.20 KM i od ovoga mi nećemo odustati", zaključio je Enver Suljagić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije