"Sarajevski festival turizma": Bogat turistički program od 19. do 21. oktobra

N. K.
"Sarajevski festival turizma": Bogat turistički program od 19. do 21. oktobra
U glavnom bh. gradu će se od 19. do 21. oktobra održati "Sarajevski festival turizma", a danas je upriličeno i potpisivanje sporazuma o partnerstvu na zajedničkoj organizaciji ove manifestacije između Turističke zajednice KS i KJP Centra Skenderija.

Amer Kapo direktor KJP Centar Skenderija, je rekao kako je partner ovog festivala zemlja Indija, koja će se predstaviti jednim bogatim kulturno-turističkim programom.

"U sklopu ovog festivala, kao centralni događaj bit će ordržana i Konferencija 'Digitalne tehnologije i turizam', koja je planirana za 20. oktobar u Domu mladih na Skenderiji, a na kojoj će svoje učešće uzeti eminentna imena iz ove sfere, među kojima su i prof. dr. Almir Peštek sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, te dr.sc. Damir Krešić sa Instituta za turizam u Zagrebu", dodao je Kapo.

Amer_Kapo_RSA.JPG - undefined

Amer Kapo

Prema njegovim riječima, festival turizma afirmira domaću turističku ponudu i potencijale jer je BiH zanimljiva turistička destinacija, zahvaljujući geografskom položaju, izuzetnim prirodnim ljepotama, kulturno-historijskom naslijeđu i pogodnim klimatskim uslovima.

Nermin Muzur, direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo smatra da će „Sarajevski festival turizma“ uveliko pomoći svim izlagačima koji budu sudjelovali da predstave svje poslovanje, a posebno je istakao Konferenciju „Digitalne tehnologije i turizam“ za koju je rekao da će ponuditi odgovore na mnogobrojna pitanja koja se tiču savremenih tehnologija i njhove primjene u turizmu.

Nermin_Muzur_RSA.JPG - undefined

Nermin Muzur

"Nažalost BiH i oni koji se bave turizmom nisu na svjetskom nivou kada su u pitanju digitalne tehnologije koje se primjenjuju u turizmu, ali upravo ova konferencija koja će biti održana u sklopu samog festivala, treba da ponudi svima koji joj budu prisustvovali ponudi odgovore i smjernice kako da u budućnosti na najsavremeniji način počnu primjenjivati digitalnu tehnologiju u razvijanju turizma", zaključio je Muzur.

Na današnjem potpisivanju sporazuma o partnerstvu na zajedničkoj organizaciji „Sarajevskog festivala turizma“, rečeno je da će svoje učešće uzeti preko 150 izlagača, a pedstavnici Turističke zajednice KS i KJP Centra Skenderija pozvali su sve da posjete dvorane Skenderije u periodu od 19. do 21. oktobra i prisustvuju ovom festivalu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije