Sarajevski festival turizma će promovirati kulturu i tradiciju BiH

K. S.
Sarajevski festival turizma će promovirati kulturu i tradiciju BiH
Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i direktor KSC Skenderija Amer Kapo potpisali su sporazum o pokroviteljstvu kojim će biti podržano organiziranje Sarajevskog festivala turizma.

U Okviru Sarajevskog festivala turizma bit će organiziran 39. Međunarodni sajam turizma i turistička berza. Također bit će organiziran i 6. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa.

Sarajevski festival turizma bit će organiziran od 19. do 21. oktobra 2017. godine. Vlada Federacije BiH podržala je festival sa 100.000 KM.

Kako su naveli organizatori, cilj je da se KSC-u Skenderija vrati stari sjaj, ali i da se Međunarodni sajam turizma značajno poboljša, jer je posljednjih godina išao silaznom putanjom, a prošle godine nije ni organiziran.

Kako je izjavila Đapo, sajam će trajati tri dana i zemlja partner bit će Indija.

“Jedan dan će biti prikazivani promotivni filmovi o Indiji, a drugi dan o BiH. Cilj sajma je prezentiranje našeg turizma, kulture i tradicije”, dodala je ministrica Đapo.

Prema riječima direktora KSC-a Skenderija Amera Kape u okviru sajma bit će organizirane dvije konferencije.

Bit će organizirana konferencija o digitalnim tehnologijama u turizmu, a također će biti predstavljena i turistička berza. Festival turizma afirmira domaću turističku ponudu i potencijale. BiH je zanimljiva turistička destinacija, zahvaljujući geografskom položaju, izuzetnim prirodnim ljepotama, kulturno-historijskom naslijeđu i pogodnim klimatskim uslovima”, rekao je Kapo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije