Sarajevska Dariva uskoro u novom ruhu sa sadržajem za sve generacije

Radiosarajevo.ba
Sarajevska Dariva uskoro u novom ruhu sa sadržajem za sve generacije
Grad Sarajevo kreće u rekonstrukciju i sanacije šetnice Dariva. Objavljen je poziv za nabavku usluga izrade idejnog projekta rekonstrukcije i sanacije.

Planirani obuhvat za izradu Idejnog projekta rekonstrukije i sanacije šetnice Dariva jeste dio zaštićenog pejzaža Bentbaša a odnosi se na kompletnu šetnica, od Aleje ambasadora do mosta Kozija čuprija.

Vrijednost ovog projekta je 40.000,00 bez PDV-a. Rok za izvršenje je 90 dana.

U sklopu rekonstrukcije postojeće šetnice planirana je i dvosmjerna biciklistička staza i taktilna staza za slijepa i slabovidna lica, saznaje Akta.ba.

Cijela šetnica bi trebala biti pod video nadzorom i imati omogućen besplatan wi fi.

Izvršit će se i zamjena postojeće VIK mreže i elektroinstalacija na cijeloj dužini.

Projektom će posebna pažnja biti usmjerena na redizajn mobilijara i urbanih elemenata. Redizajn treba obuhvatiti pješački mosta na ušću Mošćanice u Miljacku, betonske ograde uz rijeku, klupe za sjedenje u zoni Aleje Ambasadora, piše Akta.ba.

Jedan od noviteta na ovom prostoru trebaju da budu dječiji parkovi za sve uzraste, a tema parka treba biti "Laboratorija u prirodi", u kojoj je smjesten takav vid mobilijara koji podstiče razvoj motornih, kognitivnih i emocionalnih vještina kod djece svih starosnih dobi.

Osim dječijih parkova, u ovom dijelu trebju biti sadržaji za osobe treće životne dobi i omladinu, te fitnes na otvorenom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije