Sarajevo / Dvije noćne linije gradskog prevoza u Sarajevu od 9. do 20. augusta

09. 08. 2018. u 13:53:00 Radiosarajevo.ba

Shares:273

Glavni bh. grad u predstojećem periodu zasigurno će biti centar sjajnih dešavanja i dobre zabave, za što su ljubitelji noćnog provoda odavno spremni.

 
Kružna linija bit će aktivna od Vijećnice do Dobrinje, a planirane su dvije noćne vožnje. Od četvrtka, 9.8., do ponedjeljka, 20.8., Tuborg bus vozit će u dva i tri sata iza ponoći. 

Vanredne gradske vožnje se realizuju u okviru društveno-odgovorne kampanje #You drink, we drive, čiji je cilj upozoriti na zabranu i rizik upravljanja motornim vozilima nakon konzumacije alkohola. Umjesto karte, putnicima na pokaz tražit će se Tuborg čep. 

"Sarajevo ljeti nudi mnogo zanimljivih i atraktivnih prilika za odličan noćni provod. Noćne gradske linije u Tuborg autobusu prošle godine su se pokazale potrebne i veoma popularne, te smo i ove godine odlučili da našim građanima i turistima olakšamo i omogućimo pouzdan prevoz u kasne noćne sate, kada gradski saobraćaj inače ne radi. Kampanju realizujemo pod motom 'You drink, we drive' jer želimo podsjetiti da sigurna vožnja ne smije uključivati alkohol”, izjavio je Amir Tobudić, direktor Carlsberg BH d.o.o.

Iz Carlsberga također poručuju da u Tuborg busu putnike očekuju i zanimljive aktivacije tokom vožnje.
 
Svi putnici će moći pristupiti muzičkoj wi-fi platformi u busu. Ovu kampanju podržala je i kompanija Info Media Group, zaslužna za brendiranje autobusa.

NEMA KOMENTARA