Sarajevo: Uskoro noćna linija na relaciji Vijećnica - Dobrinja?

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Uskoro noćna linija na relaciji Vijećnica - Dobrinja?
/ Foto: Arhiv
Kompanija Centrotrans Eurolines odlučila je da podnese zahtjev Ministarstvu za saobraćaj Kantona Sarajevo za uvođenje noćne linije na relaciji Vijećnica - Dobrinja, „cijeneći realne potrebe građana glavnoga grada Bosne i Hercegovine“.

Prijedlog reda vožnje, koji je upućen Ministarstvu saobraćaja KS-a, predviđa uvođenje reda vožnje kojim bi građani Sarajeva u noćnim satima svaki puni sat imali redovan prijevoz na relaciji Vijećnica - Dobrinja.

„Iz kompanije Centrotrans izrazili su uvjerenje da će Ministarstvo za saobraćaj KS-a pozitivno riješiti prijedlog i zahtjev Centrotransa te odobriti ovaj red vožnje jer to objektivno predstavlja izražen javni interes stanovnika Kantona Sarajevo“, navodi se u saopćenju Centrotrans Eurolinesa.

Sa svoje strane, Centrotrans će garantirati urednost i tačnost reda vožnje a od korisnika prijevoza očekuju punu saradnju u pogledu poštivanja pravila u odvijanju i sigurnosti javnog prijevoza u Kantonu Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije