Srušio se dio mosta u Sarajevu, evo šta kažu u Direkciji za puteve

N. Ka.
Srušio se dio mosta u Sarajevu, evo šta kažu u Direkciji za puteve
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Most u Halilovićima

Dio mosta u sarajevskom naselju Halilovići danas se srušio u rijeku Miljacku, zajedno sa zaštitnom metalnom ogradom. 

Ova cesta je izuzetno prometna, vodi prema Carinskom terminalu u Sarajevu i svakodnevno ovim putem prolazi veliki broj automobila i teretnih vozila.

 "Do nas je stigla informacija da je u potpunosti oborena jedna strana mosta na kojoj su bile postavljene i instalacije. Ekipe su na terenu da obezbijede mjesto i postave adekvatnu signalizaciju", kazali su iz Direkcije za puteve Kantona Sarajevo za Radiosarajevo.ba.

Ranije je pokrenuta procedura da se radi sanacija mosta, ali zbog ovakvih okolnosti morat će se krenuti u hitnu sanaciju, ističu iz Direkcije...

"Sanacija je potrebna i zbog postavljanja brojnih instalacija na most, a, prema našoj evidenciji, veliki broj instalacija koje su postavljene na most nemaju adekvatne dozvole za postavljenje", zaključili su iz Direkcije, te dodali da most neće biti zatvoren za saobraćaj...

Ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova KS su na terenu, a stigla je i intervencija iz Sdarajevo gasa koja provjerava instalacije koje bi mogle biti ugrožene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije