Sarajevo: Počinju radovi u ulici Mula Mustafe Bašeskije, velike izmjene u saobraćaju

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Počinju radovi u ulici Mula Mustafe Bašeskije, velike izmjene u saobraćaju

Sanacija trotoara s desne strane ulice Mula Mustafe Bašeskije, iz pravca tramvajske stanice Baščaršija do taxi štanda Markale, počinje večeras u 00,00 sati, potvrđeno je u nadležnoj općinskoj Službi za investicije i komunalne poslove.

S obzirom da se radi o vrlo frekventnoj saobraćajnici, radovi će se izvoditi u noćnim satima – u periodu od 00,00 do 05,00 sati. Na cijeloj dionici će se raditi uklanjanje oštećenih asfaltnih slojeva i dotrajalih trotoara, ugradnja novog tampona, izrada nosivog habajućeg sloja, asfaltiranje, te postavljanje novih izdignutih ivičnjaka od cementnog betona.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo izdalo je rješenje o privremenoj izmjeni režima saobraćaja u ulici Mula Mustafe Bašeskije, na dijelu od raskrsnice sa ulicom Sagrdžije do raskrsnice sa ulicom Pehlivanuša. Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od: etapne zabrane saobraćaja za motorna vozila u dijelu saobraćajne trake u kojoj se izvode radovi, dok druga ostaje slobodna za saobraćaj, kao i obustave pješačkog saobraćaja na dijelu izvođenja radova sa preusmjerenjem sigurnim dijelom javno prometne površine.

Radovi će se izvoditi po etapama, u dužini od 50 metara, a saobraćajna traka u kojoj se izvode radovi bit će posebno označena propisanom saobraćajnom opremom. Rok za završetak radova je 20 dana, a izvođač radova je sarajevska firma OXA.

Podsjećamo, Općina Stari Grad je 2017. godine radila rekonstrukciju trotoara od Muzeja Jevreja do Gradske tržnice (lijeva strana), u ukupnoj dužini od 323 metra, tako da će završetkom radova na desnoj strani biti u cjelosti okončan projekat rekonstrukcije najoštećenijih dijelova trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije