Sarajevo: Patriotska liga predlaže novo ime za Dom zdravlja Kumrovec

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Patriotska liga predlaže novo ime za Dom zdravlja Kumrovec
Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo prisustvovao je godišnjoj sjednici Skupštine Udruženja organizatora otpora Patriotske lige Novi Grad Sarajevo.

Na sjednici održanoj ove sedmice, delegati Skupštine usvojili su godišnji i finansijski izvještaj kao i plan rada za ovu godinu te su jednoglasno usvojili niz prijedloga koji će se uputiti u vidu inicijativa prema vijećnicima Novog Grada.

Jedna od inicijativa bit će da Dom zdravlja Novi Grad, poznatiji kao Kumrovec, ubuduće nosi naziv po istaknutom članu Patriotske lige Novi Grad, rahmetli brigadnom generalu Safetu Hadžiću, koji je nosilac "Ordena heroja oslobodilačkog rata" i dobitnik najvećeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan".

Ministar Fišo je poručio organizatorima otpora da ne dozvole da njihove zasluge neko "baci pod noge" jer je od Patriotske lige nastala naša slavna Armija te je ponudio konkretnu pomoć u prevazilaženju problema s kojima se članovi ovog udruženja svakodnevno susreću, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije