Grbavica: Nesavjesni građani bacaju smeće na školsko igralište

J. Ć.
Grbavica: Nesavjesni građani bacaju smeće na školsko igralište
Godinama mediji bilježe slične prizore, ali izgleda da se savjest ljudi jako sporo mijenja.

Sarajlija, nastanjen na Grbavici II, javio se na adresu naše redakcije te poslao fotografije na kojima je zelena površina oko Osnovne škole Grbavica I prekrivena smećem, a u blizini dječijeg igrališta vidljive su i šprice koje ugrožavaju sigurnost djece.

Tim povodom kontaktirali smo Općinu Novo Sarajevo kako bismo ih upoznali s problemom, kao i KJKP Rad, koji su potom izašli na teren.

"Što se tiče zelenih površina, one su očišćene. Korpe koje čisti KJKP Park su ispražnjene, međutim ima neodgovornih pojedinaca koji odlažu otpad svuda, nažalost", rekao je za portal Radiosarajevo.ba glasnogovornik KJKP Rad Mirza Ramić.

Što se tiče smeća u blizini škole Grbavica II, dodao je, problem je taj što njihov objekt nema ograđen prostor, a igralište koje se, također, nalazi u neposrednoj blizini ove škole nije u njihovoj nadležnosti, ali ni u nadležnosti KJKP Park.

Doznali smo i kako će, u dogovoru s Općinom Novo Sarajevo, KJKP Rad danas do 12 sati očistiti igrališta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije