Sarajevo: Devastirano biciklističko odmorište na Otoci

Benjamin Redžić
Sarajevo: Devastirano biciklističko odmorište na Otoci
Foto: Giro di Sarajevo / Devastirano biciklističko odmorište na Otoci

Zapušteno i devastirano - tako izgleda biciklističko odmorište izgrađeno prije skoro dvije godine u sarajevskom naselju Otoka.

Na neprihvatljiv odnos pojedinih građana i vlasti prema objektu koji je trebao služiti biciklistima su upozorili iz organizacije Giro di Sarajevo.

Za njih je oštećenje odmorišta pokazatelj da kvalitetna rješenja ne donose uspjeh ako su loše planirana.

"Od početka smo ukazivali na greške projekta 'biciklističkog odmorišta' na području opštine Novi Grad, ali sugestije su ignorisane od strane investitora i projektanta. Rezultat svega toga je odmorište koje imamo sada - ruinirano sa otuđenim stalcima za bicikle koje više ne koristi nikome", istakli su iz ove organizacije kojoj je cilj popularizacija biciklizma u Sarajevu.

Poručili su da zahtjevaju kvalitetnija rješenja, bolje planirana i konsultacije sa nevladinim sektorom kako bi se došlo do najboljih rješenja na području urbane infrastrukture dodavši:

"Naposljetku, to su novci građana koji trošite na propale projekte".

Uništenje javne imovine je učestalo u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Na meti su često mobilijari u parkovima, saobraćajni znakovi, stanice za potrebe javnog gradskog prevoza, vozila javnog gradskog prevoza i slično.

Da u Sarajevu ne postoji kultura življenja pokazuju i velike količine smeća odložene ne neprimjerenim lokacijama.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije