Sarajevo: Bez vode više od 30 ulica i naselja

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Bez vode više od 30 ulica i naselja
Stanje s vodosnabdijevanjem Sarajeva i danas će biti slično kao proteklih dana. Popravke kvarova, saniranja prokopa i isključenja dužnicima... a mnogi dijelovi grada i danas će biti bez vode.

Danas će se popravljati kvarovi na sljedećim lokacijama: Humska, Braće Begić, Mejtaš, Nedžada Mušića, Čebedžije gornje, Alije Nametka, Stanjevac, Požegina ugao Sumbul Česma, Donji Kartal, Škaljin sokak, Veliki Kačanik, Mekote.

Na više lokacija bit će sanirani prokopi, te isključivani dužnici. 

Tokom popravke pobrojanih kvarova, dolazit će do poremećaja u vodosnabdijevanju u sljedećim ulicama i naseljima: Mekote, Mratnjevače, Drage Filipovića, Stanjevac, Gornje Čebedžije, Požegina, Sumbul česma, Hadžijamakova, Škaljin sokak, Streljačka, Braće Begić, Antuna Hangija, Mejtaš, Čekaluša, Tina Ujevića, Donji kartal, Humska, Olimpijska, Trg Barcelone.

Zbog kvara na Pumpnoj stanici Hrasno, koji se desio sinoć, van pogona je pravac pumpanja za Rezervoar Skenderija. Ekipe su u toku noći petog na šesti mart uspjele osposobiti dio pogona a za dio pogona radovi su još u toku. Zbog navedenog, očekuju se poremećaji u vodosnabdijevanju na području od Marijin-Dvora do Bašćaršije i u naseljima Bistrik, Hrid, Hambina carina, Soukbunar i Pogledine.

U toku dana doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u sljedećim ulicama: Novopazarska, Pod Hridom, Brezanska, Koševo i Obala Kulina bana. Očekuje se stabilizacija u vodosnabdijevanju do 16 sati.

U Dispečerskom centru primljeno je 28 telefonska poziva koja se odnose na kvarove na vodomjerima (4) i kvarove na vodovodnoj mreži (24).

Služba vodomjera i dezinfekcije vode je do osam sati imala prijavljena 43 kvara u šahtovima tj. vodomjernim garniturama a predviđeno je zbog duga isključenje 19 korisnika iz sistema.

U sklopu izrade Studije za neprihodovanu vodu, u jutarnjem periodu od jedan do četiri sata u noći šestog na sedmi mart 2017. godine, Institut za hidrotehniku d.d. Sarajevo - HEIS zajedno sa zaposlenicima VIK-a očitavat će vodomjere za odabrani broj potrošača u zoni Rezervoara Crni vrh (mjerenja noćne potrošnje). Očitanje noćne potrošnje će se vršiti za određeni broj potrošača iz kategorija: kuće, zgrade kolektivnog stanovanja, ustanove, hoteli, privreda i ostali, i to u sljedećim ulicama: Kalemova, Antuna Hangija, Tešanjska, Kranjčevićeva, Halida Kajtaza, Franca Lehara, Marijin-Dvor, Halida Nazečića i Zmaja od Bosne.

Mole se građani za saradnju i razumijevanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije