Sarajevo: Priča o rupi u Velikom parku dočekala svoj kraj

N. Ka.
Sarajevo: Priča o rupi u Velikom parku dočekala svoj kraj
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Rupa u Velikom parku

Krajem prošle godine u Velikom parku u Sarajevu pojavila se pukotina u zemlji iz nepoznatih razloga. 

Niko ne zna šta je uzrok: U sarajevskom Velikom parku pojavila se velika rupa

U proteklih nekoliko dana u Velikom parku, iz nepoznatih okolnosti, pojavila se rupa u zemlji pored pješačke staze. Prema prvim procjenama otvor je širok jedan i dubok sedam metara, te predstavlja veliku opasnost za prolaznike.

Općina Centar je ogradila prostor, a načelnik Općine je imenovao stručni tim za praćenje i koordinaciju mjera i aktivnosti na sanaciji proloma tla u Velikom parku. 

Iz Općine Centar za portal Radiosarajevo.ba su potvrdili da je nakon tromjesečnog monitoringa kompanije Angermeir koje je finansirala Općina, Zavod za zaštitu kulturno historijskog i prirodnog naslijeđa KS uradio elaborat i glavni projekat sanacije proloma tla.

"Općina je pribavila sve potrebne saglasnosti javnih komunalnih preduzeća, te raspisala otvoreni javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na sanaciji. Nakon provede procedure komisija je izabrala firmu Grakop sa kojim je zaključen ugovor o izvođenju radova u vrijednosti 48 hiljada KM", kazali su iz Općine.

Radovi počinju u utorak 22. oktobra, a rok za završetak radova je 21 kalendarski dan. Nadzor nad izvođenjem radova će obaviti firma Energoinvest dd Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije