Rajlovac: U toku asfaltiranje ceste prema poslovnoj zoni Telalovo Polje

Radiosarajevo.ba
Rajlovac: U toku asfaltiranje ceste prema poslovnoj zoni Telalovo Polje
Foto: Općina Novi Grad / Asfaltiranje ceste u poslovnoj zoni Telalovo Polje

Nastavljeno je asfaltiranje servisne saobraćajnice prema poslovnoj zoni donje Telalovo Polje, gdje je u prošloj godini urađena sanacija i asfaltiranje makadamskog puta s desne strane Miljacke pored auto - pijace u dužini od oko 500 metara.

U sklopu tih radova urađen je drenažni sistem, postavljena odbojna ograda i saobraćajna signalizacija, navodi se na internet stranici Općine Novi Grad Sarajevo.

Asfaltiranje novih oko 400 metara ceste uslijedilo je nakon što su završeni radovi na izgradnji primarnog sistema odvodnje oborinskih voda za područje industrijskih zona Bačići i Telalovo Polje, te dijela naselja Briješće.

Asfaltiranje pristupne saobraćajnice nastavak je projekta poboljšanja saobraćajne i komunalne infrastrukture za privredne subjekte u industrijskim zonama Bačići, Rajlovac i Telalovo Polje kojeg Općina Novi Grad Sarajevo implementira u saradnji sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo.

Asfaltiranjem ove dionice puta obezbijedit će se alternativni pristup industrijsko - poslovnoj zoni Telalovo Polje i omogućiti saobraćajno povezivanje sa industrijskom zonom Rajlovac iz još jednog pravca, od TC Wisa prema Rajlovcu.

Time se stvaraju preduslovi za razvoj poslovne zone u Telalovom Polju, a poboljšat će se i uslovi saobraćajne komunikacije za privredne subjekte koji su duži vremenski period koristili makadamski put.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije