Građani zadovoljni: Nakon skoro mjesec dana proradili trolejbusi

Radiosarajevo.ba
Građani zadovoljni: Nakon skoro mjesec dana proradili trolejbusi
Trolejbuski saobraćaj u Kantonu Sarajevo od danas radi punim kapacitetom, nakon što su dovršeni radovi na izgradnji kontaktne mreže na Južnoj longitudinali u sarajevskom naselju Hrasno Brdo.

Riječ je o radovima koji su provođeni u okviru izgradnje novih 900 metara Južne longitudinale, zbog čega je od 20. januara obustavljen trolejbuski saobraćaj na relaciji Dobrinja - Trg Austrije i Dobrinja - Jezero.

"Od danas će u punom kapacitetu raditi trolejbuske linije na ovim relacijama", kratko je potvrdila glasnogovornica KJKP GRAS Samira Kadić.

Inače, ovi radovi se provode prema Ugovoru koji su još u augustu 2016. godine potpisali Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i izvođač radova Euroasfalt Sarajevo. Prema tom ugovoru predviđena je izgradnja moderne saobraćajnice sa po dvije trake u oba pravca, kao i tri saobraćajna kružna toka koja će olakšati protok vozila. Riječ je o kompleksnom projektu, zato špto se u toku radova odvija i saobraćaj u ovom dijelu Sarajeva.

Posebno je zanimljivo to što će na ovoj dionici biti izgrađen i kružni tok kod pekare AS u naselju Hrasno brdo, zbog kojeg su građani ranije negodovali i protestirali zbog, kako kažu, neostavljanja mogućnosti da se direktno uključe u kružni tok, a nedavno su počeli i radovi druge faze projekta izgradnje Južne longitudinale, na kojem su najveći izazov iskop i izgradnja dva nova pothodnika. 

Kako je najavljeno, kod pekare AS bit će izgrađena i tri lifta, a trenutno je u toku gradnja prvog. Liftovi će biti namijenjeni osobama s invaliditetom i svim stanovnicima, kako bi što lakše sišli u pothodnike i mogli izaći na kružni tok.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije