Račun GRAS-a ponovo blokiran, sve je upitno!

1
J. Ć.
Račun GRAS-a ponovo blokiran, sve je upitno!
Foto: Fena / Ilustracija

Ponovo je blokiran račun preduzeća GRAS. 

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je predsjednik sindikata sarajevskog preduzeća GRAS Amir Muminović, a kao razlog zašto je račun blokiran naveo je tužbe radnika koje su došle na naplatu.

Iz GRAS-a su mišljenja da treba napraviti novi sporazum s Vladom KS, koji treba obuhvatiti sve tužbe radnika te također dogovoriti i dinamiku plaćanja. 

Kako nam je kazao Muminović, problemi se gomilaju već 15 godina. 

"Sada smo došli u situaciju da je problem skoro pa nerješiv, jer su dugovanja ogromna. Račun je blokiran i sve je upitno. Upitna je isplata plaća, kupovina nafte, ne možemo izmirivati obaveze prema dobavljačima", kazao nam je Muminović.

Naveo kako se razgovara i pokušava naći rješenje.

"Pokušavamo sad naći rješenje da se sve to prolongira i napravi situacija koja bi mogla obezbijediti funkcionisanje firme da pružimo uslugu i primamo plaću. Šta će biti - ne znam, ali se radi na tome da se nađe neko rješenje", rekao je Muminović.

Na kraju je podsjetio da je ovaj problem davno trebao biti rješen ili ga barem rješavati kada je bilo mnogo manje dugovanja.

"Sada je veoma teška situacija, ali mislimo da nije nerješiva", zaključio je na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba predsjednik sindikata sarajevskog preduzeća GRAS Amir Muminović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije