Protest nekoliko stotina studenata ispred Medicinskog fakulteta

Radiosarajevo.ba
Protest nekoliko stotina studenata ispred Medicinskog fakulteta
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Protest studenata u Sarajevu

Ispred Medicinskog fakulteta u Sarajevu protestuje nekoliko stotina studenata Farmaceutskog i Stomatološkog fakulteta, te Fakulteta zdravstvenih studija.

Protest zbog dvomjesečnog prekida nastave je počeo danas u prijepodnevnim satima ispred Rektorata Univerziteta u Sarajevu. 

Protest studenata u Sarajevu: Naše je samo da učimo - ALI NAM NE DAJU

Nastavljeni su protestnom šetnjom ulicom Kulina bana prema Vladi Kantona Sarajevo. Ispred Vlade su se zadržali nekoliko minuta, da bi studenti nastavili šetati prema Medicinskom fakultetu.

Upravo je odlukom Medicinskog fakulteta uzrokovan prekid nastave. Ova visokoškolska institucija je odlučila da njeni profesori ne predavaju na navedenim fakultetima.

Protesti studenata nastavljeni ispred zgrade Vlade KS

Studenti zahtjevaju normalizaciju nastavnog procesa. Poručili su da njihovi protesti nisu politički, već isključivo studentski.

Protesti su održani uprkos odluci jučerašnjoj odluci (3. decembar) Medicinskog fakulteta da se već danas nastavi nastava, a da nadoknada nastave počne u ponedjeljak, 9. decembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije