Prinudna uprava u GRAS-u do kraja maja: Tri kandidata za upravnika

E. H.
Prinudna uprava u GRAS-u do kraja maja: Tri kandidata za upravnika
AA / KJKP Gras
Trakavica u vezi s reformama u KJKP GRAS još uvijek traje, te bi uskoro, ako Skupština Kantona Sarajevo to odobri, u ovom poduzeću trebala biti uvedena prinudna uprava.

To praktično znači da će, nakon ostavke Avde Vatrića na mjestu direktora GRAS-a, poduzeće dobiti novog, najvjerovatnije prinudnog, upravnika i upravne kadrove koje će odrediti Vlada Kantona Sarajevo i resorno ministarstvo.

"Za 24. maj je zakazana sjednica Skupštine KS-a, kada bismo trebali dobiti zeleno svjetlo za uvođenje prinudne uprave. Do tada, ministar Fišo radi na iznalaženju kadrovskih rješenja. Odmah po dobivanju odobrenja Skupštine, mi ćemo početi proces uvođenja prinudne uprave, te do kraja maja možemo očekivati da se ona formira i da bude izabran čovjek koji će biti prinudni upravnik", kazao je za Radiosarajevo.ba prvi čovjek Vlade KS-a Elmedin Konaković.

Ministar za saobraćaja u Vladi KS-a Mujo Fišo ranije je otkrio kako u prvom krugu za izbor prinudnog upravnika GRAS-a nije bio prijavljen nijedan kandidat, no u drugom krugu prijavila su se tri kandidata.

Ipak, do same odluke o uvođenju prinudne uprave u ovom poduzeću, neće biti poznata imena novih prinudnih upravnika, zbog procedura koje su trenutno u toku, kako bi sve bilo spremno za rješenje dugogodišnjih problema GRAS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije