Prihvaćena ostavka ministrice Bogunić: Poznato kada bi se trebao znati novi kandidat

Patria
Prihvaćena ostavka ministrice Bogunić: Poznato kada bi se trebao znati novi kandidat
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Stranački organi Naroda i pravde razmatrali su i prihvatili ostavku ministrice obrazovanja, nauke i mladih Zinete Bogunić koju su i delegirali na tu poziciju, iako to formalno treba učiniti premijer Kantona Sarajevo Edin Forto. Za Patriju je potvrđeno da je ministrica na godišnjem odmoru, a nakon toga će biti obavljen razgovor s premijerom Fortom.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković u izjavi za agenciju Patria kazao je da ne postoji mogućnost da ministrica Bogunić ipak ostane na toj poziciji, te je kazao da već obavljaju razgovore sa potencijalnim kandidatima. Poznato je da to mora biti žena.

"U narednih 15 dana trebali bismo premijeru Forti dostaviti novo ime za funkciju ministrice obrazovanja KS", kazao je Konaković.

Bogunić je 19. jula uputila pismo premijeru KS Edinu Forti s molbom da prihvati njenu ostavku.

"Kako ne postoje pretpostavke da povjerenu dužnost nastavim obavljati u skladu sa položenom zakletvom, čast i dostojanstvo me obavezuju da se povučem sa funkcije ministrice za obrazovanje, nauku i mlade KS", napisala je u svom pismu Bogunić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije