Preminula majka Elmedina Konakovića

Radiosarajevo.ba
Preminula majka Elmedina Konakovića
Aiša Konaković, majka premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, preminula je jučer.

Vijest o smrti Konakovićeve majke objavila je njegova supruga Dalija Hasanbegović Konaković na Instagramu. 

"Ovo je naša nana Amira Aiša (postoji priča o dva imena, ali drugi put). U mubarek noći, između dana Arefata i Bajrama, u petak, tačno u trenutku kada joj je sin, hiljadama kilometara daleko, postao hadžija dragi Bog je odlučio da našu Amiru preseli na Bolji svijet. Da je preseli i da je nakon tačno pet godina razdvojenosti opet spoji sa njenim Galibom. Kažu da je preseljenje u takvoj noći posebna privilegija, rezervisana za rijetke", napisala je, između ostalog, Dalija Konaković na Instagramu. 

 

Ovo je nasa nana Amira Aisa (postoji prica o dva imena, ali drugi put). U mubarek noci izmedju Dana Arefata i Bajrama, u petak, tacno u trenutku kada joj je sin, hiljadama kilometara daleko, postao hadzija dragi Bog je odlucio da nasu Amiru preseli na Bolji svijet. Da je preseli i da je nakon tacno 5 godina razdvojenosti opet spoji sa njenim Galibom. Kazu da je preseljenje u takvoj noci posebna privilegija, rezervisana za rijetke. Sigurno su upravu, Amira bila jedna od rijetkih Dobrih, ali mi smo sebicni, htjeli smo je jos za sebe. Olako smo shvatali dane koje smo je imali i sada smo je zeljni ostali. I Kiana je imala jos puno planova sa svojom nanom, vec je na svako "ljubi nana zlato svoje" odusevljeno mlatila nogicama i htjela nani u zagrljaj. Nama ostaje da se sjecamo i da joj pricamo o divnoj, uvijek veseloj nani Amiri Aisi. Da Ti je vjecni rahmet dushi u lijepom dzennetu. Ljubi nam dede Galiba i Irfana. Volimo te nano. Hvala ti za sve. El-Fatiha.❤❤❤

A post shared by Dalija Hasanbegovic Konakovic (@dalija88) on

Elmedin Konaković trenutno obavlja hadž. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije