Premijer Konaković: Voda u Sarajevu neće i ne smije poskupjeti ni pod razno

Radiosarajevo.ba
Premijer Konaković: Voda u Sarajevu neće i ne smije poskupjeti ni pod razno
"Voda u Sarajevu neće i ne smije poskupiti ni pod razno", poručio je premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i dodao kako je građanima već povećana cijena vode kad je dogovoren aranžman sa EBRD-om koji nije realizovan.

"Neke su nesmotrene izjave večeras uzburkale javnost i zaista bi me bilo sramota da preko leđa građana koji nemaju redovno vodosnabdijevanje rješavamo probleme u VIK-u", napisao je premijer, komentirajući izjavu Senada Hasanspahića, kantonalnog ministra komunalne privrede i infrastrukture, koji je večeras kazao kako je sigurno da će voda u Sarajevu poskupjeti.

Ministar Hasanspahić je, gostujući u emisiji Argumenti na TVSA, istaknuo da je u toku izrada novog tarifnog sistema. Također, on i Nezir Hadžić, direktor KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo, smatraju da je cijena vode niska i da, stoga, ovo preduzeće ne može vraćati kredit EBRD-a.

Na sve ovo, premijer Kantona Sarajeva je poručio:

"Hiljade nelegalnih potrošača su njihov zadatak, da vodu naplate od tajkuna koji je ne plaćaju i da povećaju prihode. Da smanje rashode i prijem nepotrebnog kadra u administraciju, da ne kupuju službene automobile dok u skladištima nemaju osnovna sredstva za rad.

Nekad me zaista stid šta rade ljudi u državnim kompanijama i borit ću se do kraja da nikakva stranačka zaštita ne čuva loše kadrove na čelu tih preduzeća", napisao je premijer Elmedin Konaković na Facebooku nakon emisije Argumenti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije