Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto na kafi sa građanima

Fena/Radiosarajevo.ba
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto na kafi sa građanima
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Edin Forto

Građani su danas imali priliku da u lijepom ambijentu Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine razgovaraju s premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom. Tom prilikom je odgovorio i na današnje prozivke načelnika sarajevskih općina koji su članovi Stranke demokratske akcije i gradonačelnika Abdulaha Skake.

Premijer Kantona Sarajevo izjavio je večeras u Sarajevu da Vlada Kantona Sarajevo nije blokirala projekt skijaške staze na Trebeviću kao što tvrde pojedini općinski načelnici.

Gradonačelnik Skaka i SDA načelnici: Vlada KS zapostavila brojne projekte

Na druženju s građanima Sarajeva Forto je rekao da ulaganje u skijalište, na visini na kojoj je Trebević, mora imati vrlo jaku finansijsku podlogu i studiju izvodljivosti, koju još nije vidio.

Istakao je da se Vlada Kantona Sarajevo trudi da i ima što bolji odnos s gradskim općinama te da su u vezi s tim delegacija kantonalnih ministara ima susrete s načelnicima, kao i on lično

Popijte kafu sa premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom 

Događaj je organizovala Fondacija Infohouse u okviru projekta 'Čitaj više, misli više' Heinrih Boll organizacije.

Projekat je do sada održan u Stocu, Trebinju, Jajcu i Bihaću.

Prilikom susreta s političarima, građani su mogli razgovarati o problemima u njihovoj lokalnoj zajednici.

Nakon susreta će novinari portala Interview.ba napisati 40 priča iz pet lokalnih zajednica o problemima koje su građani izdvojili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije