Prekinuta sjednica Skupštine KS, nastavak zakazan za ponedjeljak

Radiosarajevo.ba
Prekinuta sjednica Skupštine KS, nastavak zakazan za ponedjeljak
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sjednica Skupštine KS

Nakon što je sa 21 glasom "za" i šest "protiv", usvojen Prijedlog o davanju saglasnosti na autentično tumačenje Zakona o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo, predsjedavajući Elmedin Konaković prekinuo je današnje maratonsko zasjedanje. 

Kao i kod prethodne tri tačke, i ovu je pratila burna rasprava, koja je čak i eskalirala između zastupnika SDA Mahira Devića i predsjedavajućeg Skupštine KS. 

Namjere da se uz replike, krive navode i ostalo razvlači pamet do jedan sat, neće proći. Izvolite", poručio je Konaković te dao riječ zastupnicima.

Zastupnica Bibija Kerla je uzela riječ i poručila: "Ja imam repliku na sve vas i 104 ispravke krivog navoda."

Konaković se dotakao samog Prijedloga, rekavši da Medicinskim fakultetom, kao primjer, upravlja uska struja iz SDA predvođena Sebijom Izetegović, direktoricom KCUS-a. 

"I sam sam glasao za neke odluke i sada žalim za tim. Da sam bogdo imao bolju pamet tada. Ti ljudi će uništiti fakultet, gore nema ko da uči našu djecu", kazao je Konaković. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije