Preduzeće Park iz Sarajeva hitno traži radnike, poznata i plaća

Radiosarajevo.ba
Preduzeće Park iz Sarajeva hitno traži radnike, poznata i plaća
Foto: KJKP Park / Cvjetna zastava BiH u Sarajevu

Preduzeće Park zbog potreba realizacije plana aktivnosti u okviru velike akcije Vlade KS na dvomjesečnom čišćenju svih površina od smeća i drugog otpada danas (četvrtak - 18. 4.) započinje angažmana za 100 osoba koje se nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje na poslovima 'Javni radovi 2019', saopćeno je iz ovog preduzeća.

Shodno sporazumu sa JU "Služba za zapošljavanje", a po odobrenju Vlade KS, angažman potrebnog broja ljudi koji će u okviru preduzeća "Park" biti angažirani počeo je jutros, a ovom prilikom preduzeće "Park" poziva sva nezaposlena lica koja se trenutno nalaze na evidenciji Biroa i posjeduju vještine za obavljanje poslova higijene- čišćenja zelenih površina, rukovanje ručnom kosom za travu, poznaju rad s alatom za okopavanje, izgrabljivanje, sadnju, orezivanje i druge vrtlarske i hortikulturne poslove da nam se što hitnije jave.

S obzirom da "Velika akcija čišćenja KS" počinje u subotu 20. 4. 2019. godine osobe koje ispunjavaju uslove mogu se lično javiti u poslovnu zgradu preduzeća "Park" u ulici Patriotske lige 58, svakim radnim danom od 7,00 do 15,30 sati.

Osobe koje žele da budu angažirane na naprijed navedenim poslovima, odnosno javnim radovima potrebno je da donesu i sljedeću dokumentaciju i to Uvjerenje Biroa za zapošljavanje, kojim dokazuju da se nalaze na evidenciji nezaposlenih, ovjerene kopije lične karte, CIPS prijave i bankovne kartice, saopćeno je iz ovog preduzeća.

Angažman osoba u preduzeću "Park" trajat će dva mjeseca, a mjesečna naknada za poslove- javni radovi iznosit će po 800,00 KM, s tim da i dalje ostaju na evidenciji Biroa, odnosno u preduzeću "Park" će bit angažirani po ugovoru o javnim radovima (privremenim i povremenim poslovima).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije