Predstavnici Općine Novi Grad u Turskoj: Dogovorena saradnja te izgradnja novog dječijeg igrališta

Radiosarajevo.ba
Predstavnici Općine Novi Grad u Turskoj: Dogovorena saradnja te izgradnja novog dječijeg igrališta

Delegacija Općine Novi Grad Sarajevo koju predvodi načelnik Semir Efendić boravi u posjeti Istanbulu.

Tom prilikom održan je sastanak s generalnim sekretarom Unije općina turskog svijeta (TDBB) Fahri Solakom, unutar koje je odnedavno načelnik Efendić izabran za jednog od kopredsjednika, a koja je domaćin i organizator ove radne posjete. Također, održan je i sastanak s načelnikom prijateljske Općine Beyoglu na kome je razgovarano o više zajedničkih projekata. Prezentiran je projekt Centra "Safet Zajko" koji je načelnik Ahmet Misbah Demircan obišao prilikom njegovog boravka u Općini Novi Grad Sarajevo.

Načelnik Općine Beyoglu čestitao je na postignutom uspjehu, te izrazio spremnost da izgradi još jedno dječije igralište u okviru pomenutog parka, a što će biti realizirano u narednoj godini.

Prilikom sastanka u Trgovinskoj komori Grada Istanbula, organiziran je susret s turskim firmama srodnih oblasti, s nekoliko privrednih subjekata s područja Općine Novi Grad Sarajevo.

U delegaciji Općine Novi Grad Sarajevo nalazi se još šef odsjeka za privredu, Džemaludin Kahrović, te bivši ministar za energiju, rudarstvo i industriju Erdal Trhulj, koji trenutno obavlja konsultantske poslove za značajne infrastrukturne projekte i građevinarstvo. S Trgovinskom komorom Istanbula koja čini više od 40 posto uvoza i izvoza iz Turske dogovorena je buduća saradnja koja će omogućiti svim firmama iz Novog Grada prezentaciju proizvoda i izlazak na tržište Turske.

Delegacija je posjetila i dva sajma u Istanbulu koja su trenutno u toku, Atrax sajam i sajam plastike.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije