Predivno: Novi cvijetni dekor krasi Mali park u centru Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Predivno: Novi cvijetni dekor krasi Mali park u centru Sarajeva
Foto: KJKP Park / Ilustracija

Sadnjom prvih sedma hiljada sezonskih cvjetova u cvjetnoj gredici u Malom parku, preko puta zgrade Predsjedništva BiH, u ulici Maršala Tita preduzeće „Park“ danas je započelo akciju ukrašavanja cvijećem zelenih površina u Sarajevu, saopćeno je iz ovog preduzeća.

Proteklih dana stvorili su se uslovi za ove poslove i nakon uklanjanja starog cvijeća i pripreme zemljišta jutros su pločnici ove ulice bili zatrpani korpama prepunim sezonskim cvijećem od kojeg je trebalo izraditi novu cvjetno dekoraciju.

Vrijedne ruke Parkovih cvjećara i vrtlara posao sadnje obavili su za nekoliko sati, izvršili zalijevanje tek zasađenog cvjetnog ruha i čišćenje kamenih zidova, pa je vrlo brzo ovaj prostor ostao ukrašen s tačno 7.400 novih cvjetova begonije. Tako će biti i narednih dana i mjeseci, odnosno sve do jeseni.

Istim cvjetnim ruhom u narednim danima Parkovi zaposlenici obogatit će i druge brojne sarajevske lokacije. Sljedeća sadnja bit će prostor u blizini Alipašine džamije i u blizini zgrade Kantona, te na Trgu Prvog korpusa Armije RBiH gdje je već izvršena priprema zemljišta za novu sadnju.

Nakon toga sadnja sezonskog cvijeća bit će obavljena u ulici Mula Mustafe Bašeskije, na Trgu oslobođenja- Alija Izetbegović, u Velikom parku, ulicama Hamze Hume, Zmaja od Bosne, Bulevaru Meše Selimovića, na Stupu, Mojmilu, Dobrinji, u banjskim parkovima i Rustempašinoj ulici na Ilidži, te Igmanskoj i Jošaničkoj u Vogošći.

Inače za ove potrebe tokom zime i proljeća u Parkovom rasadniku u Nedžarićima proizvedeno je 100.000 komada sezonskih cvjetova, a istim će uskoro biti ukrašene i površine uz staze za šetnju i rekreaciju u RZC Pionirska dolina i zoo vrt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije