Poznato ko je novi direktor ViK-a

Fena/Radiosarajevo.ba
Poznato ko je novi direktor ViK-a

Nadzorni odbor KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo je na sjednici održanoj 23. oktobra za direktora firme ViK imenovao Envera Hadžiahmetovića, diplomiranog inženjera mašinstva, nakon provedene konkursne procedure. 

Hadžiahmetović je na tu funkciju imenovan na period od četiri godine, saopćeno je iz ViK-a.

Podsjećamo, Azra Muzur obnašala je ovu funkciju sve do juna ove godine, kada je Nadzorni odbor ovog preduzeća smijenio. Muzur je imenovana na čelo ViK-a kao kadar SDA u septembru prošle godine, a još u oktobru 2017. godine imenovana je za vršiteljicu dužnosti direktora ovog preduzeća.

Nakon što je ViK zbog redovnog održavanja i ispitivanja trafo-stanice na izvorištu Bačevo ostavio stanovnike ovog sarajevskog naselje bez vode čitav dan, na društvenim mrežama se oglasio premijer Kantona Sarajevo Edin Forto koji je u aprilu ove godine napisao da je "možda došlo vrijeme za osvježenje u upravljačkim strukturama".

Nakon smjene direktorice Muzur u junu ove godine Hadžiahmetović je imenovana na poziciju v.d. koju je obnašao sve do sjednice koja je održana jučer.

Obnašao je funkciju direktora preduzeća "Komunalno" u Brezi, a inače je inženjer mašinstva, koji je prije brezanskog preduzeća, radio kao svajetnik načelnika općine Breza, a od 2013. godine do 2016. radio je na održavanju elektromašinskih instalacija na "Royal Clock Toweru", te drugim projektimma izvan Meke u Saudijskoj Arabiji.

Trenutna Vlada Kantona Sarajevo je više puta od formiranja isticala da je stanje u mnogim komunalnim preduzećima na području KS loše, te da su potrebne promjene koje će dovesti do poboljšanja usluga koje građani zaslužuju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije