Za dobrobit građana Ministarstvo treba vratiti liniju Hrasnica - Vijećnica

Fena
Za dobrobit građana Ministarstvo treba vratiti liniju Hrasnica - Vijećnica
Nakon što je tokom jučerašnjeg dana stigla informacija da je Ministarstvo za saobraćaj Kantona Sarajevo obustavilo saobraćaj na liniji Hrasnica - Vijećnica, danas su za putnike na ovoj liniji stigle ohrabrujuće informacije.

Veliki broj građana koji živi u Hrasnici, a koji je pogođen ukidanjem ove linije, pružio je tokom dana podršku Centrotransu i brojnim telefonskim pozivima još jednom su građani potvrdili da je neophodno postojanje ove linije. Upravo zbog toga iz Centrotransa očekuju hitnu reakciju Ministarstva za saobraćaj KS-a, kako bi se ovaj problem riješio.

"Općinsko vijeće je pokretač inicijative za pokretanje autobuske linije Hrasnica - Vijećnica. Na osnovu njihovog zahtjeva, koji je rezultat iskazanih potreba građana, očekujemo da će u najkraćem roku Ministarstvo provesti tehničku proceduru i izvršiti registraciju ove linije i na taj način početi djelovati u korist građana", ističu u Centrotrans Eurolinesu, te podsjećaju da je ova linija uvedena zbog peticije građana i odluke Općinskog vijeća Ilidža.

Podsjećamo, ova linija je ukinuta jučer, nakon što je Ministarstvo za saobraćaj KS-a od inspekcije zatražilo ukidanje saobraćaja na liniji Hrasnica - Vijećnica. Iako se saobraćaj na ovoj liniji odvija već dvije godine, te iako je Centrotrans podnio zahtjev za njenu registraciju, na štetu građana ona je ipak ukinuta, zbog čega su se stanovnici Hrasnice morali vratiti nekonvencionalnijem načinu prijevoza privatnim vozilima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije