Potpisani sporazumi u vrijednosti od 586.000 KM za vodovode u Vogošći i Starom Gradu

Radiosarajevo.ba
Potpisani sporazumi u vrijednosti od 586.000 KM za vodovode u Vogošći i Starom Gradu

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Senad Hasanspahić potpisao je danas sa načelnikom Vogošće Edinom Smajićem, ovlaštenom predstavnicom Općine Stari Grad Dianom Salihbegović i direktorom KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Nezirom Hadžićem sporazume u ukupnoj vrijednosti od 586.000 KM za izgradnju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže na područjima ove dvije sarajevske općine.

“Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture je osiguralo u Budžetu za ovu godinu na poziciji vodnih naknada 336.000 KM za realizaciju projekata na području Općine Vogošća i 250.000 KM za Općinu Stari Grad“, istakao je ministar Hasanspahić nakon potpisivanja sporazuma.

Prema riječima predstavnice Salihbegović, prvi dio sredstva od 134.000 KM bit će usmjeren u rekonstrukciju vodovodne mreže u ulici Muse Ćazima Ćatića, gdje će biti zamijenjene vodovodne cijevi u dužini od 280 metara.

Sporazumom je precizirano da su preostala sredstva od 166.000 KM planirana za rekonstrukciju vodovodnih cijevi u dužini od 520 metara u ulici Sedrenik, konkretno na potezu od skretanja za izletište Barice do Bakijskog mezarja.

„Realizacija ovog drugog projekta krenut će nakon okončanja postupka izbora izvođača radova“, navela je Salihbegović.  

Načelnik Smajić je naglasio da se na području ove općine realizuje niz projekata izgradnje i rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, kao i da im ova sredstva dolaze u pravi momenat kako bi neke od tih projekata upješno priveli kraju.

“Sredstvima dodijeljenim iz Budžeta KS sufinansirat ćemo rekonstrukciju vodovodne mreže u naselju Krivoglavci, izgraditi dio vodovodne mreže u naselju Menjak, sufinansirati projekt nastavka izgradnje kišne i fekalne kanalizacije u naseljima Hotonj IV i Gornja Jošanica, te zaštititi trup kanalizacione mreže u Jošaničkoj rijeci“, precizirao je načelnik Smajić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije